Aikido – redna vadba

Borilna veščina

Starost: 15 let in starejši
3 ali 4,5 ur na teden

Aleš Leskovšek, Aikido inštr. 4. dan,
Tomaž Žvokelj, Aikido inštr. 4. dan

Zakaj?

Mladostnikom po 15. letu in odraslim, ki se zavedajo pomena gibanja za zdravo življenje, so namenjene vadbe: Akro – gym, Aerobika, Pilates, F.I.T.T. trening, Šakti Flow in Aikido. Za moške po 20. letu pa ponujamo tudi programa Mlajši člani in Mlajši člani – košarka.

O vadbi

Aikido je moderna borilna veščina, zasnovana na načelih nenasilja, harmonije in lepote. Nastala je v 20. stoletju na Japonskem, na podlagi starejših veščin in tehnik. Kot borilna veščina aikido predstavlja umetnost soočanja z nevarnostjo, kjer so ključnega pomena prava percepcija ter ohranjanje miru in prisebnosti v nepredvidljivih okoliščinah. Poudarek vadbe je na razvoju posameznika skozi koordinacijo uma in telesa. Tehnike aikida ne temeljijo na goli fizični moči, temveč na usklajenosti z gibanjem partnerja, ki napada. Tehnike so zasnovane tako, da partnerjev ne poškodujejo. Aikido ni tekmovalna disciplina, napredek posameznika se preverja skozi sistem izpitov (stopnje kyu in dan). Poleg samostojnih vaj in borilnih tehnik s partnerjem spadajo v sklop vadbe tudi tehnike masaže, dihanja in meditacije ter vadba z jo (lesena palica) in boken (lesen meč).

Redno vadbo lahko obiskujejo vsi, ki imajo že opravljen začetni tečaj. Količino treningov si izberete ob vpisu.

Več informacij je dostopnih na www.aikidom.si.

SPLETNA PRIJAVNICA NA VADBO 2018/2019 >Sezonska karta
ne vključuje članarine
4,5 ure na teden
347 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
368 €
3 ure na teden
225 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
239 €

Popusti in članarina

Letna članarina
za sezono 2018/2019: 50 €
Članarina velja do 31. 8. 2019. Ob nakupu sezonske karte ali ob prvem nakupu mesečne karte (pri vadbah, kjer je predvidena ta opcija) je treba plačati tudi društveno članarino za tekočo sezono.
Popusti in ugodnosti
20% ob sočasnem nakupu sezonske karte za drugega družinskega člana.
30% ob sočasnem nakupu sezonske karte za tretjega družinskega člana.
10% za nakup sezonske karte za študente in dijake z veljavno izkaznico
Pri popustih za družinske člane se popust obračuna na najnižjo ceno karte. Za družinskega člana se štejejo bratje in sestre do 18. leta starosti ter njihovi starši.