Opis tabornih skupin

Taborjenje v taboru ŠD Narodni dom poteka 9 tednov od konca junija do zadnje tretjine avgusta in se deli na pet skupin oz. terminov. Do 15. maja je možen samo vpis za celo skupino. V primeru, da do takrat skupina ne bo polno zasedena, bomo sprejemali tudi prijave za krajše obdobje. V posamezni taborni skupini lahko tabori največ 180 oseb.

V 1. 2. in 5. skupini organiziramo tudi taborjenje za otroke brez spremstva staršev in pod vodstvom naši vodnikov – otroci v vrstah.

PRVA SKUPINA (10 dni – 18. 6. do 28. 6. 2018) je namenjena:
– posamezniki in družine
– otroci v vrstah (6 dni – 22. 6. do 28. 6. 2018) – od 5. do 9. leta
– seminar Aikido

Vsako leto konec junija, ko naš športni tabor oživi, je v Premanturi zelo idilično, skoraj pravljično. Turistov ni prav veliko, plaže so še precej prazne, tabor in njegova okolica pa sta navadno še precej zelena. Vsakodnevni živžav otrok, taborečih v vrstah, se prepleta z umirjeno energijo »aikidovcev«. Prva skupina je namenjena tudi starejšim odraslim ter družinam, ki si želijo športih aktivnosti v prijetnem in umirjenem okolju na jugu Istre. Vsi udeleženci tabora se vsakodnevno krepijo v športnih aktivnostih. Otroci v vrstah (od 5. do 9. leta) preživljajo vsakdan po športno aktivnem programu, prilagojenemu potrebam in sposobnostim mlajših otrok, zanje pa izbiramo vodnike z izkušnjami pri delu in vadbi s to starostno skupino. Pod vodstvom vodnikov otroci spoznavajo in osvajajo telovadne športne veščine. V sožitju z naravo so tako naši člani ves čas telesno aktivni, se učijo plavanja, telovadnih in drugih športnih veščin.

DRUGA SKUPINA (15 dni – 28. 6. do 13. 7. 2018) je namenjena:
– otroci v vrstah – od 9. do 18. leta
– posamezniki in družine (omejeno število po dogovoru z vodstvom tabora)

V drugi taborni skupini kar vre od mladosti in razigranosti, saj najštevilčnejši del taborečih predstavljajo otroci med 9. in 18. letom starosti, ki so razdeljeni v vrste pod vodstvom izkušenih vodnikov, katerih večina vodi naše programe telovadbe tudi v društvu. Celoten ritem tabora je prilagojen otrokom in njihovim telesnim aktivnostim. Vsakodnevni program vključuje v naprej določene športne aktivnosti, ki zapolnjujejo vsakdan otrok. Poleg športa oziroma telesne vzgoje pa otroci pridobivajo še prepotrebno disciplino in izkušnje pri druženju z vrstniki in navajanju na samostojno ter pestro preživljanje svojega časa. S ponujenimi vsebinami želimo taborečim predstaviti in ohraniti tradicionalni način taborjenja v društvu (vsakodnevni zbori, dviganje in spuščanje zastave, petje himne, skrb za urejen tabor).

TRETJA (15 dni – 13. 7. do 28. 7. 2018) in ČETRTA SKUPINA (14 dni – 28. 7. do 11. 8. 2018) sta namenjeni:
– posamezniki in družine
– bazične priprave za gimnastično šolo ŠD Narodni dom – samo za vadbene skupine (v sezoni 17/18): del otrok Usmerjevalni šport 2, Perspektivni šport 1 in 2 (29. 7. – 5. 8. 2018)

Tretja in četrta skupina potekata na vrhuncu turistične sezone in sta namenjeni taborjenju odraslih posameznikov in družin. Življenje v naravi in skupnosti tabora z vsemi prednostmi, ki jih ponuja, so v današnjem stresnem življenju zagotovilo za kakovostno in zadovoljno preživljanje časa. V obeh skupinah je poskrbljeno za športno aktiven vsakdan, saj imamo organizirane športne turnirje, družinska tekmovanja, vodene tečaje plavanja …
V času 4. skupine organiziramo tudi poletne bazične priprave za otroke, ki trenirajo v gimnastični šoli društva. Otroci na pripravah taborijo ves čas pod vodstvom naših trenerjev, ki jih vodijo čez leto v telovadnicah.

PETA SKUPINA (7 dni – 11. 8. do 18. 8. 2018) je namenjena:
– posamezniki in družine
– otroci v vrstah – od 5. leta naprej

Peta skupina je podobno kot prva bolj umirjena in namenjena vsem članom, ki jim turistični vrvež ne ustreza. V skupini športno preživljajo prosti čas, podobno kot v prejšnjih dveh skupinah posamezniki in družine. Ob njih pa spet organiziramo telesno aktivno preživljanje časa za otroke v vrstah od 5. leta starosti naprej; program je podoben programu iz prve skupine. Predvsem želimo otrokom ponuditi športno aktiven teden, ko velikokrat proti koncu šolskih počitnic zmanjkuje idej in možnosti za športno aktivno in seveda v družbi vrstnikov prijetno preživljanje časa. Zato verjamemo, da je preživljanje tedna pod vodstvom izkušenih vodnikov za vse, ki se zavedajo pomena športno aktivnega življenja, prava izbira.