Aikido – začetni tečaj

Borilna veščina

Starost: 15 let in starejši
3 ure na teden

Aleš Leskovšek, Aikido inštr. 4. dan,
Tomaž Žvokelj, Aikido inštr. 4. dan

Zakaj?

Mladostnikom po 15. letu in odraslim, ki se zavedajo pomena gibanja za zdravo življenje, so namenjene vadbe: Akro – gym, Aerobika, Joga, Pilates in Aikido. Za moške po 20. letu pa ponujamo tudi programa Mlajši člani in Mlajši člani – košarka.

O vadbi

Aikido je moderna borilna veščina, zasnovana na načelih nenasilja, harmonije in lepote. Nastala je v 20. stoletju na Japonskem, na podlagi starejših veščin in tehnik. Kot borilna veščina aikido predstavlja umetnost soočanja z nevarnostjo, kjer so ključnega pomena prava percepcija ter ohranjanje miru in prisebnosti v nepredvidljivih okoliščinah. Poudarek vadbe je na razvoju posameznika skozi koordinacijo uma in telesa. Tehnike aikida ne temeljijo na goli fizični moči, temveč na usklajenosti z gibanjem partnerja, ki napada. Tehnike so zasnovane tako, da partnerjev ne poškodujejo. Aikido ni tekmovalna disciplina, napredek posameznika se preverja skozi sistem izpitov (stopnje kyu in dan). Poleg samostojnih vaj in borilnih tehnik s partnerjem spadajo v sklop vadbe tudi tehnike masaže, dihanja in meditacije ter vadba z jo (lesena palica) in boken (lesen meč).

Začetni tečaj zajema spoznavanje osnov tehnik koordinacije uma in telesa, pravilnega dihanja, treninga padcev in seveda osnovnih tehnik soočanja z napadom. Po opravljenem začetnem tečaju se posameznik lahko priključi redni vadbi aikida.

Priporočeno je oblačilo dogi. Za začetnike pa zadostuje udobno oblačilo (trenirka, majica). Na blazinah vadimo bosi, do blazin pa dostopamo v primernih čistih natikačih.

Začetni tečaj v jesenskem semestru se začne v četrtek, 1. oktobra 2020 s predstavitveno uro v Študijski telovadnici, Bleiweisova cesta 25 in poteka do 31. januarja 2021. Več informacij je dostopnih na www.aikidom.si.

SPLETNA PRIJAVNICA NA VADBO 2020/2021 >Sezonska karta
ne vključuje članarine
3 ure na teden
Cena velja za 4-mesečno vadbo (30 vadbenih enot)
119 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
126 €

Popusti in članarina

Letna članarina
za sezono 2020/2021: 50 €
Članarina velja do 31. 8. 2021

Ob nakupu sezonske karte oz. ob prvem nakupu mesečne karte (pri vadbah, kjer je predvidena ta opcija) je treba plačati tudi društveno članarino za tekočo sezono. Plačilo na obroke je mogoče samo za vpis na vadbo do 28. 2. 2021.
Popusti in ugodnosti
15%

za sočasni nakup sezonske karte za 2. družinskega člana

20%

za sočasni nakup sezonske karte za 3. družinskega člana

10%

za sočasni nakup 2. sezonskih kart za eno osebo za 2. različni vadbi

10%

za nakup sezonske karte za študente ob predložitvi dokazila o vpisu

Popust se obračuna na najnižjo ceno karte. Za družinskega člana se štejejo bratje in sestre do 18. leta starosti ter njihovi starši.
Popusti se med seboj ne seštevajo.