Pilates za “zlatoletke”

Skupinska vadba

Starost: 50 let in starejši
1 ura na teden

Sonja Gerkman, vaditeljica pilatesa

Zakaj?

Naše vadbe za starejše so namenjene vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti do pozne starosti in so rekreativne narave in od vadečih ne zahtevajo predhodnega športnega znanja. V vsakem oddelku je vedno prisoten vodnik, ki usmerja in vodi vadbo. Ker programi potekajo enkrat do dvakrat tedensko, so idealni kot dopolnilna športna dejavnost. Ne nazadnje pa pomenijo organizirane oblike vadbe tudi druženje, kar je pomembno predvsem za starostnike, ki velikokrat potožijo ravno nad osamljenostjo in odmaknjenostjo od družbe. Za starejše ponujamo vadbe: Pilates za “zlatoletke”, Starejše članice 1Starejše članice 2 ter Preventiva in odbojka.

O vadbi

Kot novost v ponudbi našega društva, predstavljamo vadbo, ki je posebej zasnovana za tečajnice v zrelih letih. S specifičnim sistemom dihanja, gibanja in poudarkom na kontroli, varuje hrbtenico in sklepe celotnega telesa. Povečuje gibljivost in razvija moč, izboljšuje koordinacijo in ravnotežje, zmanjšuje verjetnost za urinsko inkontinenco, stimulira povečevanje mineralne gostote zaradi mišičnih obremenitev in posledično preprečuje osteoporozo. Najpomembneje pa je, da vadba spodbuja k učenju zavedanja telesa, kar je izjemnega pomena pri vsakdanjih opravilih in dejavnostih. Drža, mišična kontrola in zavedanje telesa v prostoru, pa je osnova vsakršnega gibanja.

Mogoča je tudi kombinacija vadbe 2 x tedensko z vadbo Starejše članice ali Preventiva.

SPLETNA PRIJAVNICA NA VADBO 2020/2021 >Sezonska karta
ne vključuje članarine
1 ura na teden
105 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
111 €
2 uri na teden
(v kombinaciji z vadbo Starejše članice)
175 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
186 €

Popusti in članarina

Letna članarina
za sezono 2020/2021: 50 €
Članarina velja do 31. 8. 2021

Ob nakupu sezonske karte oz. ob prvem nakupu mesečne karte (pri vadbah, kjer je predvidena ta opcija) je treba plačati tudi društveno članarino za tekočo sezono. Plačilo na obroke je mogoče samo za vpis na vadbo do 28. 2. 2021.
Popusti in ugodnosti
15%

za sočasni nakup sezonske karte za 2. družinskega člana

20%

za sočasni nakup sezonske karte za 3. družinskega člana

10%

za sočasni nakup 2. sezonskih kart za eno osebo za 2. različni vadbi

10%

za nakup sezonske karte za študente ob predložitvi dokazila o vpisu

Popust se obračuna na najnižjo ceno karte. Za družinskega člana se štejejo bratje in sestre do 18. leta starosti ter njihovi starši.
Popusti se med seboj ne seštevajo.