Starejše članice 1

Telovadba

Starost: 65 let in starejši
1 ura na teden

Helena Gregorc, inštruktorica aerobike in joge

Zakaj?

Naše vadbe za starejše so namenjene vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti do pozne starosti in so rekreativne narave in od vadečih ne zahtevajo predhodnega športnega znanja. V vsakem oddelku je vedno prisoten vodnik, ki usmerja in vodi vadbo. Ker programi potekajo enkrat do dvakrat tedensko, so idealni kot dopolnilna športna dejavnost. Ne nazadnje pa pomenijo organizirane oblike vadbe tudi druženje, kar je pomembno predvsem za starostnike, ki velikokrat potožijo ravno nad osamljenostjo in odmaknjenostjo od družbe. Za starejše ponujamo vadbe: Pilates za “zlatoletke”, Starejše članice 1, Starejše članice 2 ter Preventiva in odbojka.

O vadbi

Oddelek Starejše članice 1 zajema telovadbo z elementi aerobike in joge. Vadba je nižje intenzivnosti in je primerna za ženske po 65. letu oz. vse tiste, ki že čutijo posledice staranja kot so zmanjšana gibljivost, bolečine v križu ali sklepih ipd. Z redno vadbo se pridobiva oz. ohranja vzdržljivost, gibljivost, moč, samozavest in dobro počutje, posledično pa pripomoremo k boljšemu zdravju.

Vadba traja 60 minut, od česar je 20 min namenjenih aerobni komponenti s povečano intenzivnostjo, prvih pet minut pa postopnemu ogrevanju. Struktura vadbe z glasbo, ritmom in izborom je prilagojena vadečim. Pri drugem delu vadbe je poudarek na oblikovanju in krepitvi mišic ter raztezanju.

Splošni napotki za bolj prijetno vadbo:
– Na vadbo pridite oblečeni v udobna oblačila, ki omogočajo sproščeno gibanje in s športnimi copati z debelejšim podplatom, ki jih pri prstih zavežite na rahlo, okoli gležnjih pa čvrsteje.
– Seboj prinesite podložko za parterno vadbo in vodo.
– Če med vadbo začutite bolečino, slabost ali podobno, zmanjšajte intenzivnost, nikoli pa ne prenehajte vaditi v hipu, saj to izzove šok v telesu.
– Vadbo izvajajte brez nasilja – po svojih močeh in sposobnostih.
– Pred vadbo ne jejte obilnih obrokov in ne uživajte alkohola, kave ter poživil.
– Pred prvo vadbo je obvezen posvet z zdravnikom za vse, ki imajo resnejše težave s koleni in hrbtenico, srčne bolnike …
– Zaželjeno je samoopazovanje telesa, saj lahko le tako ugotovimo napredek, razvoj ali ohranitev stanja našega prožnega koraka, vitalne hoje, pokončne drže, ravnotežja, koncentracije in samozavesti.

Mogoča je tudi kombinacija vadbe 2 x tedensko z vadbo Pilates za “zlatoletke”.

SPLETNA PRIJAVNICA NA VADBO 2020/2021 >Sezonska karta
ne vključuje članarine
2 uri na teden
(kombinacija s Pilatesom za "zlatoletke")
175 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
186 €
1 ura na teden
105 €
Obročno plačilo
do 3. zaporedni mesečni obroki
111 €

Popusti in članarina

Letna članarina
za sezono 2020/2021: 50 €
Članarina velja do 31. 8. 2021

Ob nakupu sezonske karte oz. ob prvem nakupu mesečne karte (pri vadbah, kjer je predvidena ta opcija) je treba plačati tudi društveno članarino za tekočo sezono. Plačilo na obroke je mogoče samo za vpis na vadbo do 28. 2. 2021.
Popusti in ugodnosti
15%

za sočasni nakup sezonske karte za 2. družinskega člana

20%

za sočasni nakup sezonske karte za 3. družinskega člana

10%

za sočasni nakup 2. sezonskih kart za eno osebo za 2. različni vadbi

10%

za nakup sezonske karte za študente ob predložitvi dokazila o vpisu

Popust se obračuna na najnižjo ceno karte. Za družinskega člana se štejejo bratje in sestre do 18. leta starosti ter njihovi starši.
Popusti se med seboj ne seštevajo.