Namenitev dela dododnine

Nič nas ne stane, a čudežno deluje – ODSTOP DOHODNINE

ODSTOPITE 0,5 % SVOJE DOHODNINE ŠPORTNEMU DRUŠTVU NARODNI DOM

NAJ TUDI Z VAŠO POMOČJO ŠE NAPREJ KREPIMO GIBALNI RAZVOJ MLAJŠIH IN STAREJŠIH GENERACIJ, TER USMERJAMO IN VZPODBUJAMO OTROKE V NAŠI GIMNASTIČNI ŠOLI.

Kot ste gotovo seznanjeni, lahko vsak državljan RS do 0,5% svoje dohodnine nameni za podporo društvom. Če se zavezanec za dohodnino za donacijo tega dela dohodnine ne odloči (teh je bilo v letu 2013 več kot polovica), se njegova dohodnina vrne v Proračun RS (cca 7,0 milijonov EUR)*.

Naše društvo je najstarejše športno društvo v Sloveniji, ki deluje že od leta 1863, torej več kot 150 let. Šport je od nekdaj bil in ostaja združevalna sila v družbi. Od Sokolov dalje, pa do velikih individualnih uspehov, ki so jih dosegali člani našega društva (Miro Cerar, Mitja Petkovšek in številni drugi).

Zato vas prosimo za vašo podporo, da nam vašo dohodnino odstopite za delovanje društva. Za programe splošne telesne vzgoje, za našo vedno bolj priznano Gimnastično šolo, za krepitev medgeneracijske solidarnosti, medsebojnega spoštovanja in vsega lepega in prijetnega kar prinaša zdrav duh v zdravem telesu. Želimo si še naprej v tem duhu nadaljevati naše poslanstvo.

Obrazec za odstop dohodnine Športnemu društvu Narodni dom, samo dopolnite s svojimi podatki, podpišete in oddate vodniku skupine ali pa v pisarni oz. na recepciji, v za ta namen pripravljeno škatlo. Društvo bo vse izjave poslalo na ustrezne Davčne urade.

Hvala za vašo podporo,
ŠD Narodni dom

*vir: Večer, 2.11.2014