Opis tabornih skupin

V 1. 2. in 5. skupini organiziramo tudi taborjenje za otroke brez spremstva staršev in pod vodstvom naši vodnikov – otroci v vrstah.

PRVA SKUPINA

TERMIN: 22. 6.-2. 7. 2021
TRAJANJE: 10 dni
PRIHOD IN ODHOD: prvi dan je vstop po 15.00 uri, zadnji dan je odhod po zajtrku
NAMENJENO: otrokom v vrstah (8 dni: 24. 6.–2. 7. 2021) od 5. do 9. leta ter posameznikom in družinam
DODATNO: seminar aikida

Konec junija, ko naš športni tabor oživi, je v Premanturi prav idilično, skoraj pravljično. Turistov je malo, plaže so še precej prazne, tabor in njegova okolica pa takrat še zelo zelena. Vsakodnevni živžav otrok, taborečih v vrstah (od 5 do 9 let), se prepleta z energijo aikidovcev. Skupina je namenjena tudi starejšim odraslim ter družinam, ki si želijo športih aktivnosti v prijetnem in umirjenem okolju. Vsakodnevno se vsi udeleženci tabora krepijo v športnih aktivnostih. Otroci v vrstah preživljajo vsakdan po športno aktivnem programu, prilagojenem potrebam in sposobnostim mlajših otrok, zanje pa izbiramo vodnike z izkušnjami pri delu in vadbi s to starostno skupino. Otroci spoznavajo in se prilagajajo na kopanje, v športni program vključujemo tudi razne športne igre in pester animacijski program (ustvarjalne delavnice, večerni plesi, branje pravljic in družabne igre).

na vrh strani ⬆︎

DRUGA SKUPINA

TERMIN: 2. 7.-17. 7. 2021
TRAJANJE: 15 dni
PRIHOD IN ODHOD: prvi dan je vstop po 12.00 uri, zadnji dan je odhod po kosilu
NAMENJENO: otrokom v vrstah od 9. do 18. leta

V drugi taborni skupini kar vre od mladosti in razigranosti, saj najštevilčnejši del taborečih predstavljajo otroci med 9. in 18. letom starosti, ki so razdeljeni v vrste pod vodstvom izkušenih vodnikov, ki večinoma vodijo naše programe telovadbe tudi v društvu. Celoten ritem tabora je prilagojen otrokom in njihovim telesnim aktivnostim. Vsakodnevni program vključuje vnaprej določene športne aktivnosti. Poleg športa oziroma telesne vzgoje otroci pridobivajo še prepotrebno disciplino in izkušnje pri druženju z vrstniki in navajanju na samostojno ter pestro preživljanje svojega časa. S ponujenimi vsebinami želimo taborečim predstaviti tradicionalni način taborjenja v društvu (vsakodnevni zbori, dviganje in spuščanje zastave, petje himne, skrb za urejen tabor) in ga  ohraniti še za prihodnje rodove.

na vrh strani ⬆︎

TRETJA SKUPINA

TERMIN: 17. 7.-31. 7. 2021
TRAJANJE: 14 dni
PRIHOD IN ODHOD: prvi dan je vstop po 15.00 uri, zadnji dan je odhod po zajtrku
NAMENJENO: posameznikom in družinam

na vrh strani ⬆︎

ČETRTA SKUPINA

TERMIN: 31. 7.-14. 8. 2021
TRAJANJE: 14 dni
PRIHOD IN ODHOD: prvi dan je vstop po 15.00 uri, zadnji dan je odhod po zajtrku
NAMENJENO: posameznikom in družinam
DODATNO: bazične priprave za gimnastično šolo ŠD Narodni dom (31. 7.-7. 8. 2021)

Na vrhuncu turistične sezone potekata tretja in četrta taborna skupina, ki sta namenjeni taborjenju odraslih posameznikov in družin. Življenje v naravi in skupnosti tabora z vsemi prednostmi, ki jih ponuja, so v današnjem stresnem vsakdanjiku zagotovilo za kakovostno in zadovoljno preživljanje časa. V obeh skupinah je poskrbljeno za vsakodnevne športne aktivnosti, saj imamo organizirane športne turnirje, družinska tekmovanja, vodene tečaje plavanja …

V četrti skupini organiziramo tudi poletne bazične priprave za otroke, ki trenirajo v gimnastični šoli društva (otroci iz skupine perspektivnega športa ter otroci po izboru trenerjev iz skupine usmerjevalnega športa). Otroci na pripravah taborijo ves čas pod vodstvom naših trenerjev, ki jih čez leto vodijo v telovadnicah. Možnost priprav v tej skupini imajo tudi otroci iz drugih telovadnih programov, prav tako v zadnjih letih dekleta iz športne ritmične gimnastike.    

na vrh strani ⬆︎

PETA SKUPINA

TERMIN: 14. 8.-21. 8. 2021
TRAJANJE: 7 dni
PRIHOD IN ODHOD: prvi dan je vstop po 15.00 uri, zadnji dan je odhod po zajtrku
NAMENJENO: otrokom v vrstah od 5. leta naprej ter posameznikom in družinam

V peti taborni skupini športno preživljajo prosti čas, podobno kot v prejšnjih dveh skupinah, posamezniki in družine ter otroci v vrstah od 5. leta starosti naprej; program za otroke je podoben programu iz prve skupine. Predvsem jim želimo ponuditi športno aktiven teden, ko velikokrat proti koncu šolskih počitnic zmanjkuje idej in možnosti za aktivno in seveda v družbi vrstnikov prijetno preživljanje časa. Zato verjamemo, da je preživljanje tedna pod vodstvom izkušenih vodnikov za vse, ki se zavedajo pomena športno aktivnega življenja, prava izbira.

na vrh strani ⬆︎